(YO106) Hatha Yoga pentru începători – Clasa 4

yoga pentru incepatori - clasa 4

După partea de interiorizare de la începutul sesiunii celei de-a 4-a clase de yoga pentru începători, conștientizăm respirația toracică, simțind cum se depărtează coastele de trunchi în părțile laterale ale corpului.

Ne încălzim bine articulațiile și pregătim corpul pentru practică. Vezi aici video-ul în care spun de ce este importantă încălzirea în practica yoga.

Învățăm asana-e noi, din picioare și așezat:

23. Urdhva Hastasana sau Postura Muntelui extinsă, care întinde părțile laterale ale corpului, spatele, umerii și abdomenul. Tonifică coapsele, îmbunătățește digestia și ajută la eliminarea oboselii și anxietății. Aduce spațiu în piept și plămâni, fiind terapeutică pentru astm;

24. Virabhadrasana II, cunoscută ca și Postura Războinicului II, este foarte apreciată pentru că întinde și întărește picioarele și gleznele, întinde bazinul, șoldurile, umerii, aduce stabilitate, energie, concentrare și îmbunătățește circulația și respirația;

25. Trikonasana, una dintre cele mai populare posturi din picioare, numită Postura Triunghiului. Are multe beneficii: întinde bine tot corpul (spate, coloană, picioare, șolduri, bazin, umeri, brațe, piept), stimulează organele interne, nervii spinali, îmbunătățește flexibilitatea coloanei și postura corpului, tonifică picioarele, zona pelvisului, eliberează tensiunile din mușchii spatelui;

26. Vajrasana, care se mai numește Postura Digestiei sau Postura Diamantului. Practicată regulat – ajută funcționarea sistemului digestiv, ajută la echilibrarea zahărului din sânge (terapeutică pentru diabet), ușurează durerile reumatice, întărește mușchii planșeului pelvian, reduce stresul, îmbunătățește concentrarea și somnul.

Pe lângă aceste posturi noi, exersăm și dintre cele învățate anterior. La sfârșitul orei, înainte de relaxarea finală din Savasana, practicăm împreună respirația abdominală și toracică.

Chiar dacă este o serie construită pentru a învăța elementele de bază din practica yoga, la sfârșitul sesiunilor beneficiem de toate efectele unei practici yoga complete.

Durata: 60 min
Dificultate: începător
Intensitate: redusă
Ritm: lent
Anatomie: spate + coloană, bațe + umeri, picioare, ariculații, șolduri
Starea indusă: energie, flexibilitate și deschidere, bună dispoziție, siguranță/stabilitate


Trebuie sa fii autentificat pentru a vedea intregul continut.