(YO75) Yoga terapeutică pentru cifoză

imagine cu postura yoga impotriva cifozei

Cifoza este o afecțiune a coloanei, o curbură nenaturală, în formă convexă în zona toracică. Cea mai comună cauză a acestei afecțiuni este postura incorectă timp îndelungat și în mod repetat. Apare în general la persoanele mai în vârstă, dar din cauza stilului modern de viață care presupune activități statice, în fața ecranelor, apare și la vârste din ce în ce mai fragede.

Pe lângă faptul că este inestetică, dacă nu este abordată și corectată, se poate agrava în timp și poate duce la dureri, disconfort mărit, probleme respiratorii.

Sesiunea de yoga terapeutică pentru cifoză este gândită să întindă coloana și să corecteze curbura nedorită din zona toracică.

Avem nevoie de câteva accesorii de yoga pentru această practică: 1-2 centuri de yoga, o cărămidă de yoga, o pernă și o pătură.

ATENȚIE! Abordați posturile în mod gradat, acceptând limitele temporare ale corpului și prelungiți durata de menținere a posturilor pe măsură ce simțiți că vă permite corpul. NU forțați. Practicați cu atenție la semnalele corpului, și în mod consecvent. Pentru tratarea afecțiunilor cu ajutorul practicii yoga este nevoie de timp, răbdare și perseverență.

Spor la practică!

Durata: 60 min +
Dificultate: începător
Intensitate: redusă
Ritm: static
Anatomie: spate + coloană, piept + inimă, bațe + umeri, ariculații
Starea indusă: flexibilitate și deschidere, bună dispoziție


Trebuie sa fii autentificat pentru a vedea intregul continut.