(YO110) Hatha Yoga pentru începători – Clasa 7

În ultima sesiune (cu numărul 7) din seria Hatha Yoga pentru începători, vom învăța încă 5 posturi noi, astfel că în total vor fi 40 de tehnici de yoga de bază (posturi / asanas și exerciții de respirație).

Începem clasa cu o încălzire a articulațiilor, repetăm posturi învățate în sesiunile anterioare și exersăm secvența tradițională a Salutul-ului Soarelui. Am învățat-o treptat și acum cred că suntem pregătiți pentru secvența completă. Încheiem sesiunea cu respirația yoghină completă și o relaxare în Savasana, partea de integrare a practicii în corp și în toată ființa.

Posturile noi din sesiunea 7 sunt:

36 Ashtangasana (8 Puncte la Sol). Întinde tălpile și degetele de la picioare, întărește mușchii bicepși, mușchii spatelui, fesierii, coapsele, brațele și încheieturile;

37 Navasana, Postura Bărcuței. Ne întărește abdomenul și ajută la menținerea posturii corecte a spatelui, crește concentrarea și în timp aduce claritate mentală, susține și îmbunătățește digestia;

38 Sarvangasana, cunoscută cu numele de Lumânarea. Este regina asanelor, așa îmi place mie să o numesc ; Îmbunătățește circulația sângelui, susține sistemul digestiv, postură terapeutică pentru sistemul nervos, crește forța și flexibilitatea musculară, reglează funcționarea tiroidei și multe alte beneficii foarte importante;

39 Halasana, Postura Plugului, o postură completă, care ne ajută să redobândim flexibilitatea coloanei și să îi menținem tinerețea; calmează sistemul nervos, reduce stresul și oboseala, tonifică picioarele și crește flexibilitatea mușchilor, întărește sistemul imunitar.

Ultimele două posturi de mai sus se exersează cu mare atenție la zona cervicală, iar acolo unde sunt sensibilități sau afecțiuni se folosește o pătură (așa cum am arătat in video). În caz de accidentări recente la gât, în caz de hipertensiune arterială sau diaree, mai bine se evită practicarea acestor două posturi.

40 Matsyasana, Postura Peștelui , este contrapostură pentru cele două de dinainte. Elimină tensiunile de la nivelul gâtului și al umerilor.

Vă mulțumesc pentru parcurgerea acestei serii alături de mine! Sper să ne continuăm călătoria împreună!

Durata: 60 min
Dificultate: începător > mediu
Intensitate: redusă
Ritm: lent
Anatomie: spate + coloană, organe interne, abdomen, ariculații
Starea indusă: energie, flexibilitate și deschidere, întărire/forță/putere, echilibru și armonie, bună dispoziție


Trebuie sa fii autentificat pentru a vedea intregul continut.