Ce trebuie sa stii inainte de a incepe practica yoga

Yoga a devenit in ultimii ani foarte populara in intreaga lume. Datorita beneficiilor fizice, mentale si spirituale, tot mai multa lume, de toate genurile si varstele este atrasa de aceasta practica.

La o clasa de yoga, in general, sunt practicate posturi / asane care cresc flexibilitatea corpului, intaresc muschii, reduc stresul, aduc relaxare, ajuta la detoxifierea corpului si aduc echilibru si armonie intregii fiinte.

Desi este benefica pentru aproape oricine, trebuie abordata cu precautie si este indicat sa consulti medicul, mai ales daca te afli in una din urmatoarele situatii:

– Daca ai peste 50 de ani si nu ai facut miscare in mod regulat;

– Daca ai probleme cu inima sau ai in istoricul familiei probleme de inima.

Chiar daca yoga nu este in general o practica intensa, exista posturi specifice care nu sunt indicate pentru cei cu probleme de inima. Daca ai fost diagnosticat / diagnosticata cu o boala de inima sau ai dureri in timpul activitatilor fizice este cel mai bine sa consulti medicul inainte sa mergi la clase de yoga;

– Daca ai suferit un accident / fractura la sold, genunchi, spate este indicat sa consulti medicul inainte sa incepi practica yoga.

– De asemenea, daca suferi de probleme la coloana, consulta medicul asupra ce este si ce nu este recomandat sa faci. Daca medicul ti-a recomandat sa practici yoga, asigura-te ca informezi instructorul de yoga autorizat asupra conditiei tale. Acesta te poate ajuta sa practici posturile recomandate care nu iti compromit situatia si sanatatea;

– Daca esti fumator / fumatoare sau te-ai lasat in ultimele 6 luni;

– Daca ai tensiune arteriala mare – consulta medicul inainte sa incepi;

– Daca suferi de glaucom – evita inversiunile cum sunt statul in cap si lumanarea. Ele iti pot conduce la cresterea presiunii in ochi.

– Daca ai colesterol marit;

– Daca ai obezitate si duci o viata sedentara;

– Daca esti insarcinata.

In concluzie, yoga este benefica daca este practicata cu precautie si sub supravegherea unui instructor certificat. Asculta-ti corpul tot timpul. Este cel mai bun ghid. Nici un ghid exterior nu poate stii mai bine ce iti face sau ce nu iti face bine la un moment dat. Daca simti ca este prea intensa postura pentru tine, fa un pas inapoi sau chiar opreste executia posturii. Si nu uita sa informezi instructorul inainte de ora pentru a modifica posturile daca e nevoie in cazul tau sau sa iti faca recomandarile potrivite in timpul clasei.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]