Cum sa integrezi practica yoga de acasă?

Sa facem o schimbare in rutina noastra zilnica, este o problema de fizica – actiune si efect. Indiferent ce facem sau nu facem ne impinge spre ce vom face sau nu in continuare. Așa ca, cel mai bun lucru pe care il putem face ca sa incepem o practica yoga de acasa, este sa INCEPEM. Nu exista o scurtatura sau o formula magica. JUST DO IT!

Cateva idei care sa te ajute sa iti iei avant:

1. Gaseste-ti motivatia

Schimbarea nu este usoara, nu ne face sa ne simtim in siguranta. Dar atunci cand avem o motivatie puternica, ne mobilizam mai usor. Asa ca, te incurajez sa-ti gasesti DE CE-ul. Fa o lista cu motivele pentru care iti doresti o practica regulata. Incercuieste motivul cel mai puternic si canalizeaza-ti toate eforturile spre acel motiv.

2. Pregateste-ti un loc, un spatiu confortabil

Daca ai o camera linistita, in care sa nu te deranjeze nimeni, este perfect. Daca nu, gaseste un loc mai linistit cu mai mult spatiu in jur. Poti creea atmosfera aprinzand o lumanare si poate cateva picaturi de ulei esential. Dar nu este esential. Ai nevoie de o saltea (sau poate direct pe covor), o caramida de yoga (care poate fi inlocuita cu o carte mai groasa sau o patura), o centura de yoga (un cordon, o curea sau o cravata mai veche sunt la fel de bune) si de tine sa fii prezent / prezenta.

3. Programeaza-ti practica in calendar

Este un lucru stiut ca atunci cand ceva este programat in calendar / agenda, sansele sunt mai mari sa faci acel lucru. Descopera care este perioada cea mai potrivita a zilei pentru tine. Cand ai mai mult timp sau mai multa liniste sau cand ai cele mai mari satisfactii de la practica si alege acea perioada.

4. Tine un jurnal de practica

Studiile arata ca atunci cand tii un jurnal referitor la un anumit obiectiv, sansele sa-l indeplinesti sunt mult mai mari. Poti scrie cum te simti inainte si dupa, ce ai descoperit, ce idei ti-au venit in timpul practicii, intrebari care s-au ivit si pe care le poti adresa instructorului.

5. Interactioneaza cu instructorul

Spune-i daca ti-a placut practica si daca sunt unele indicatii care ar putea fi mai clare. Instructorul se bucura sa poata fi de ajutor, iar clasele sa fie cat mai benefice pentru fiecare practicant.

6. Impartaseste experienta ta cu prietenii

Daca esti o persoana extrovertita si activa pe canalele de socializare, poti posta imagini cu tine si ganduri despre practica. Acest lucru te poate ajuta sa tii evidenta claselor pe care le-ai facut si poti inspira si pe altii sa-ti urmeze exemplul.

7. In cele din urma, fii bland(a) si bun(a) cu tine

Chiar daca in unele zile nu reusesti sa te tii de program, nu-ti fa griji. Ni se intampla tuturor. Nu te judeca / critica si acorda-ti intelegere. Important este sa nu renunti si sa revii pe saltea cu urmatoarea ocazie.

Ne vedem acolo.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]