Tabără de Yoga și Ayurveda

tabara de yoga si ayurveda

2-5 Septembrie 2021 – Parâng

Patru zile de aer curat de munte, priveliști minunate, yoga în răcoarea dimineții și yoga de seară, seminar de Ayurveda și atelier de Nutriție Ayurvedică, drumeții, hrană vegetariană gustoasă și relaxare.

Cum sună pentru tine?

Te așteptăm să ni te alături în această retragere la munte, unde îți pregătim activități de conectare cu tine, informații care să te ajute să te cunoști mai bine, cât și un cadru minunat pentru deconectarea de cotidian și apropierea de lucrurile simple și esențiale vieții echilibrate.

Ne cazăm la cabana Birdshouse, care este amplasată la o altitudine de aproximativ 1500 m, în Munții Parâng, la o distanță de 16 km față de Petroșani și oferă priveliști încântătoare. Accesul cu mașina este până în fața cabanei.

Cabana ne oferă 10 locuri de cazare, în camere duble, cu pat dublu și băi comune (3 băi).

Programul taberei conține:

🌿 𝟲 𝘀𝗲𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝘆𝗼𝗴𝗮 – dimineața dinamice, pentru flexibilitate, întărire și energizare, iar seara gentile, de destindere și eliberare;

🌿 𝗣𝗿𝗮𝗻𝗮𝘆𝗮𝗺𝗮 & 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘁𝗮ț𝗶𝗲;

🌿 𝗦𝗲𝗺𝗶𝗻𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗔𝘆𝘂𝗿𝘃𝗲𝗱𝗮, cu Vasile Scarpet, lector, consultant si terapeut ayurveda;

La acest seminar, se vor discuta urmatoarele aspecte fundamentale:
– Cele 3 Dosha-uri fundamentale – Kapha, Pitta și Vata;
– Aspectele subtile ale acestora – fizice, psiho-emotionale, etc;
– Constituțiile mixte egale și inegale și caracteristicile lor;
– Metode de armonizare psihosomatică și spirituală a celor 3 Dosha-uri;
Elemente practice:
– Degustare de plante, rezonanță cu energia subtilă a acestora în propria noastră ființă;
– Meditație cu stări armonioase, care recreează legatura cu Universul.

🌿 𝗔𝘁𝗲𝗹𝗶𝗲𝗿 𝗱𝗲 𝗡𝘂𝘁𝗿𝗶𝘁𝗶𝗲 𝗔𝘆𝘂𝗿𝘃𝗲𝗱𝗶𝗰ă, cu Vasile Scarpet, lector, consultant si terapeut ayurveda;

În Ayurveda, străvechea știință a vieții, originară din India, datând de acum 5000 de ani, hrana, adică prepararea ei, combinațiile dintre alimente, adecvarea ei la tipologia constituțională predominantă, au reprezentat un factor cheie pentru obținerea și apoi menținerea stării de sănătate și armonie, pe toate planurile.
În cadrul acestui seminar, abordăm tipurile de alimente indicate celor trei tipologii fundamentale (dosha-uri), metodele de preparare și atitudinea interioară necesară în timpul preparării și asimilării nutrienților din alimente la nivelul structurii fizice și psihomentale a fiecăruia.
Hrana fizică este suportul hranei subtile, de aceea este bine să cunoaștem ce alimente ne fac bine, ce este bine să evităm (alimente sau combinații de alimente), în funcție de tipologia noastră predominantă și cum ne putem ordona preferințele alimentare și în funcție de vibrația energetică a alimentelor.
De asemenea, vom discuta despre caracteristicile YIN-YANG ale alimentelor, pe grupe (cereale, legume, fructe, lactate, condimente, etc), precum și despre cele 6 gusturi fundamentale și efectele lor subtile asupra ființei noastre, știind că:

„𝘜𝘯 𝘰𝘮 𝘴𝘢𝘯𝘢𝘵𝘰𝘴 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘦𝘭 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘴𝘦 𝘤𝘶𝘯𝘰𝘢𝘴𝘵𝘦 𝘴𝘪 𝘧𝘰𝘭𝘰𝘴𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘧𝘢𝘷𝘰𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘢 𝘵𝘰𝘵 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘪𝘪 𝘥𝘢𝘳𝘶𝘪𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘪𝘯𝘧𝘪𝘯𝘪𝘵𝘢 𝘥𝘳𝘢𝘨𝘰𝘴𝘵𝘦 𝘋𝘶𝘮𝘯𝘦𝘻𝘦𝘶”

aforism oriental

🌿 𝗗𝗿𝘂𝗺𝗲𝘁𝗶𝗶;

🌿 𝗥𝗲𝗹𝗮𝘅𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹𝗶𝘇𝗮𝗿𝗲 cu un grup de oameni care împărtășesc preocupări comune.

Organizator:

🌼 Antonela Pantea – de la #YogacuAnto, instructor autorizat 𝙔𝙤𝙜𝙖 𝘼𝙡𝙡𝙞𝙖𝙣𝙘𝙚 500h TTC, certificat în terapie yoga, coach, trainer, formator și fondator al centrului 𝙎𝙖𝙩𝙩𝙫𝙖 𝙔𝙤𝙜𝙖 𝘾𝙚𝙣𝙩𝙚𝙧 Arad.

Invitat:

☯️ Vasile Scarpet – studiază Yoga și Ayurveda din anul 2005, în cadrul Asociației de promovare a Medicinelor Neconvenționale din Romania.
– Lector, consultant și terapeut ayurveda din anul 2009;
– A prezentat multe cursuri de introducere în ayurveda și autor a numeroase articole despre ayurveda – nutritie, terapii personalizate, consultanță ayurvedică, masaj ayurvedic integral, yoga integrală, terapii orientale.

Gazdele noastre:

🐦 de la Cabana Birdshouse sunt Ioana Jurcă și soțul ei. Ioana este practicantă dedicată de yoga și este cea care se va asigura că avem tot ce ne trebuie și ne va încânta cu preparate gustoase, vegetariene. 🙏

𝗧𝗮𝘅𝗮 𝗱𝗲 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗿𝗲:

Taxa de participare este de 1080 lei / persoană.
Locurile sunt limitate: 10 participanți.
Taxa include: trei nopți de cazare în camere de două locuri (pat dublu), 3 mese pe zi și toate activitățile taberei.
Nu este inclus în preț: drumul dus-întors.

În afara programului, pentru cine dorește (în limita timpului disponibil), Vasile Scarpet poate oferi consultații private și masaj ayurvedic (se achită separat).

Rezervarea locului se face doar cu achitarea integrală a taxei de participare.

Plata se poate face cash la Sattva Yoga Center sau în contul:

PANTEA ANTONELA-IULIA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ
Banca ING: RO43INGB0000999909621373
Detalii plată – “Tabara de Yoga și Ayurveda, septembrie 2021“.

  • Dovada plății se trimite pe e-mail la: antonela@pantea.ro, cu mențiunea: “Tabara de Yoga și Ayurveda, septembrie 2021“. Scrieți în mail datele pt factura (numele, adresa, date buletin);
  • După confirmarea plății veți primi pe e-mail factura;

Taxa NU se returnează dacă intervine ceva și nu mai poți veni în Tabără. Poți să găsești un înlocuitor și astfel să îți recuperezi investiția.


Pentru întrebări sau alte detalii te rog să îmi scrii:
– pe pagina Yoga cu Anto sau Sattva Yoga Center;
– WhatsApp / tel – 0721 90 19 33
– email antonela@pantea.ro

Cu bucurie,
Anto