Ce ai vrea să obții de la practica yoga?

Când cineva mă contactează pentru că ar vrea să înceapă să practice yoga, aceasta este una dintre primele întrebări pe care i le pun.

Ce anume ai vrea să obții de la practica yoga? Încearcă să știi în primul rând acest lucru. Vrei mai multă liniște sau un tip de mișcare conștientă, vrei să fii într-o formă fizică mai bună sau să obții mai multă libertate de mișcare? Vrei să-ți îmbunătățești starea de sănătate, să reduci stresul sau să fii mai fericit/ă?

Acest lucru contează la început și pe termen scurt. Până te apuci de treabă. Să știi cu ce să începi și să experimentezi acea perioadă ”de miere”, în care te vei simți mai bine, lucrurile devin mai plăcute, vei simți mai multă ușurință și bucurie. După ce începi, de fapt nu mai contează atât de mult ce ai crezut că vrei să obții, pentru că ies la suprafață nevoile și dorințele mai profunde, care nu sunt întotdeauna ceea ce ai căutat inițial. Este partea distractivă a jocului. 😉

Pe măsură ce respirăm, ne mișcăm, ne întindem, medităm, cântăm și permitem acestor practici să ne transforme, pe măsură ce ne eliberăm de tensiunile care ne blochează, începem să descoperim mai mult din noi înșine, să ne descoperim potențialul ascuns, abilități și calități latente și să ne vedem mai mult din adevărata noastră capacitate.

Prin practicarea posturilor de yoga (asane), a respirației (pranayama) și a meditației, putem afla mai multe despre mintea, corpul și spiritul nostru și despre modul în care toate lucrează împreună. Acest proces poate duce la un sentiment mai mare de conștientizare de sine și acceptare de sine.

Indiferent de ce anume vrei să obții de la practică, fii sigur/ă că vei obține. Și încă mult mai mult.

Iată ce am primit eu:

♾️ O stare de sănătate mai bună în primul rând. Acesta a și fost motivul pentru care m-am îndreptat înspre yoga, pentru că sufeream de probleme ale coloanei.

♾️ Flexibilitate mărită a corpului, dar și a minții. Înainte de a practica yoga, corpul meu era foarte rigid și această rigiditate se reflecta în modul meu de gândire fixist.

♾️ O încredere eliberatoare în viața mea și în ceea ce îmi oferă. Viața și Universul știu mai bine decât mine ce am nevoie și primesc acele lucruri care mă ajută să evoluez.

♾️ Conștientizare a tiparelor comportamentale și de gândire. Multe dintre ele mă limitau, pentru că mă puneam eu pe mine într-o ”cutiuță”. Sunteți familiari cu expresia ”așa sunt eu și asta este!”. Ei, am învățat că pot să fiu și altfel, dacă îmi dau voie .

♾️ Respirație mai bună și odată cu ea s-au ameliorat foarte mult stările de anxietate și panică.

♾️ Sunt mai puternică și într-o formă fizică mai bună.

♾️ Sunt mai conștientă și mai prezentă. Îmi ascult corpul și îl înțeleg mult mai bine, ceea ce mă ajută să iau decizii mai bune pentru mine. Am învățat să pun mai presus nevoile față de dorințe.

♾️ O viață mai echilibrată, mai armonioasă, relații mai bune cu cei dragi.

♾️ În general o bucurie și entuziasm în fața vieții.

♾️ Și nu în ultimul rând, oameni minunați în comunitățile de yoga, care îmi fac viața mai frumoasă și mai împlinită.

Așa că, începe să practici. Află ce crezi că vrei, pentru că vei obține. Și apoi vei descoperi și ce vrei cu adevărat. Yoghinii spun că dorința cea mai profundă pe care o avem cu toții, dorința pe care fiecare dintre noi o purtăm în inima noastră, este aceea de a experimenta legătura din care facem parte cu toții.

Tu ce anume îți dorești să obții de la practica yoga?

Știai că este o serie de Yoga pentru începători pe platforma yogacuanto.ro?

Te aștept să practicăm împreună, pentru sănătate și o viață mai bună.

Ai grijă de tine!
Anto